Εκδηλώσεις

  • PDF

Καραϊσκάκεια


Καραϊσκάκεια (προς τιμήν του αρχιστράτηγου Γεώργιου Καραϊσκάκη) - Προτελευταία Κυριακή του Ιουλίου κάθε έτους στο Δ.Δ. Σκουληκαριάς (γενέτειρά του)

 

Γιορτή Προβατίνας

 

κάθε χρόνο (μήνα Ιούνιο) σε συνεργασία με πολιτιστικούς Συλλόγους, στο οροπέδιο - Γαβρόγου- στο Δ.Δ Σκουληκαριάς

 

Άνω Καλεντίνη

 

panigiri_kalentinhΠολιούχος άγιος είναι ο Άγιος Γεώργιος. Την ημέρα της γιορτής του, 23 Απριλίου, γίνεται το πανηγύρι. Επίσης διοργανώνονται πανηγύρια στις 20 Ιουλίου προς τιμή του προφήτη Ηλία, εκκλησάκι του οποίου υπάρχει ΝΔ του χωριού, τη 2 Μαΐου προς τιμή του Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο οικισμό, καθώς και στον οικισμό Κούλια του Αγίου Πνεύματος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλεντίνης, με έδρα την Άνω Καλεντίνη διοργανώνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με δημοτικές και λαϊκές ορχήστρες και παραστάσεις δημοτικών χορών, οι οποίες σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και προσελκύουν αξιόλογο αριθμό επισκεπτών.

 

Διχομοίρι

 

Στο Διχομοίρι διοργανώνεται πανηγύρι στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το δεκαπενταύγουστο, με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Τα τελευταία χρόνια την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Οι κάτοικοι πανηγυρίζουν, επίσης, στις 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στο Τυμπά διοργανώνεται πανηγύρι στην εορτή της Αγίας Παρασκευής, 26 Ιουλίου. Και το πανηγύρι αυτό διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Πολιούχος της Πέρα Καλεντίνης είναι ο Άγιος Ιωάννης, τον οποίο πανηγυρίζουν στις 29 Αυγούστου. Επίσης γίνεται πανηγύρι στις 24 Ιουνίου, ημέρα της γεννήσεώς του.

Στον Ξηρόκαμπο πολιούχος είναι ο Άγιος Θωμάς, αλλά διοργανώνουν πανηγύρι στις 20 Ιουλίου, εορτή του προφήτη Ηλία, στον οποίο είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι.

Το Διχομοίρι έχει δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους, τον “Μακρυγιάννη”, με έδρα το Διχομοίρι, και την “Πρόοδο”, με έδρα την Αθήνα.