Μήνυμα δημάρχου

Φίλες και φίλοι.

Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, την οποία σύντομα θα αναβαθμίσουμε και θα εμπλουτίσουμε.

 

Από την ιστοσελίδα του Δήμου μας θα παρέχουμε γρήγορη, συνεχή και έγκυρη πληροφόρηση για τις δράσεις, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και χρήσιμα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

 

 

Ο Δήμος μας είναι πλούσιος σε ιστορία, παράδοση και πολιτισμό και έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, τόσο στο πρωτογενή τομέα, όσο και σε τουριστική δραστηριότητα.

Σταδιακά η αναβάθμιση της ιστοσελίδας θα στοχεύσει στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, δίνοντας τη δυνατότητα μιας αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου  -  Δημότη.

  Ο Δήμαρχος

Περικλής Μίγδος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ 1ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

  • PDF

CITY CHALLENGE – CROWDHACKATHON #SMARTCITY

12-14 ΜΑΪΟΥ

 

H KEΔΕ στο πλαίσιο της αποστολής της για την συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση των Δήμων σας προσκαλεί στον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών crowdhackathon #smartcity,  ο οποίος διοργανώνεται 12-14 Μαϊου 2017 στο

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Στη συνέχεια ακολουθούν τρόποι συμμετοχής των Δήμων και των στελεχών τους.

 

1.  Ανάδειξη αναγκών του Δήμου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αναβάθμισης τεχνολογικών υποδομών

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά με ιδέες και προτάσεις οι οποίες μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης θα δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες και τους Δήμους. Η διαβούλευση γίνεται online συνεχώς 24/7 μέσω της ειδικής πλατφόρμας

http://hello.crowdapps.net/city-challenge/

και καλούνται όλοι οι πολίτες και τα στελέχη των Δήμων να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να σχολιάσουν τις ιδέες που έχουν δημοσιευθεί αναδεικνύοντας έτσι προβλήματα και λύσεις.

Παρακαλούμε προωθήστε την διαβούλευση στα στελέχη και τους δημότες σας χρησιμοποιώντας - ενδεικτικά - το παρακάτω κείμενο:

“Μπες στο διάλογο, γράψε την ιδέα σου για να φτιαχτεί εφαρμογή για τον Δήμο μας στον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για έξυπνες πόλεις”

http://hello.crowdapps.net/city-challenge/

2. Ενημέρωση στελεχών του Δήμου για συμμετοχή ως μέντορες

Ενθαρρύνουμε όσα  στελέχη των Δήμων επιθυμούν να συμμετέχουν ως μέντορες μεταφέροντας την επιχειρησιακή τους γνώση και εμπειρία στις ομάδες των προγραμματιστών που θα συμμετέχουν στον μαραθώνιο. Τα στελέχη μπορούν να προέρχονται από τις Διευθύνσεις Πληροφορικής, Διοικητικού και Οικονομικού. Η φόρμα συμμετοχής είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/el/Events/crowdhackathon-smartcity

 

3. Προώθηση της δράσης σε τοπικό επίπεδο και συμμετοχή

Είναι σημαντικό να συμμετέχουν ομάδες νέων από όλους τους Δήμους. Στην κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε διαδώστε τη δράση μέσα από το δικτυακό τόπο του Δήμου και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και μέσω των επίσημων λογαριασμών του Δήμου στα κοινωνικά δίκτυα (π.χ Facebook, twitter κ.α).
Μπορείτε να βρείτε το facebook event και σχετικά post στohttps://goo.gl/ExqMMC .

Μπορείτε να βάλετε το σχετικό δελτίο τύπου στο site σας, στο facebook page του Δήμου καθώς και bannerakia που θα βρείτε στο press kit που σας επισυνάπτουμε.

 

4. Διάθεση Ανοικτών Δεδομένων του Δήμου

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του City Challenge crowdhackathon smartcityείναι τα ανοικτά δεδομένα (open data).

H  ΚΕΔΕ συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη και το σχεδιασμό δράσεων για την προώθηση των ανοικτών δεδομένων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Νομοθεσία. Σε αυτή την κατεύθυνση  οι συμμετέχοντες στο μαραθώνιο, αξιοποιώντας την ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία, θα χρησιμοποιήσουν σύνολα ανοιχτών δεδομένων (datasets) από φορείς του δημοσίου ώστε να αναπτυχθούν διαδικτυακές εφαρμογές (applications), εφαρμογές για κινητές συσκευές κ.α.  Για την έγκαιρη προετοιμασία προτείνεται η αποστολή ενημέρωσης για τα δεδομένα που μπορούν να διατεθούν στο e-mail

crowdhackathon+ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.